27/9/16

Στη Λιβαδειά η Αντιπροσωπία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS +

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + KEY ACTION 2 SCHOOL EDUCATION STRATEGIC PARTNERSHIPS 2015-1-UK01-KA201-013502-LEARNING AND TEACHING TOGETHER, από το Κάρντιφ της Ουαλίας και τη Μούρθια της Ισπανίας υποδέχθηκαν στο παλιό Δημαρχείο χθες το πρωί η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου και η Ελληνική Αντιπροσωπεία.
er1Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενήσει στην Λιβαδειά τα 16 μέλη της αντιπροσωπείας.
Η δήμαρχος Γιωτοπούλου καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας στη Λιβαδειά και αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της «πόλης των νερών» ενώ επεσήμανε ότι η πόλη είναι επίσης γνωστή για την φιλοξενία της ενώ μεταξύ άλλων έδωσε έμφαση στη διαχρονική παρουσία της Λιβαδειάς στην ιστορία του τόπου.
«Την περίοδο της οικονομικής κρίσης οι κύριοι άξονες της δημοτικής αρχής είναι «η δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών δομών και για την στήριξη παιδείας καθώς και η δημιουργία δομών πολιτισμού και αθλητισμού όπως επίσης η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και οι παροχή σωστών υπηρεσιών για τους πολίτες».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος με το οποίο «οι μαθητές ξεπερνούν τα όρια της αίθουσας και του σχολείου και θα ασχοληθούν με θέματα της πόλης».
Επεσήμανε δε πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η διατήρηση και η φύλαξη του κοινόχρηστου χώρου καθώς και η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος.
«Ελπίζω ότι μέσα και από το πρόγραμμα οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτό θα δώσουν έμφαση στα συγκεκριμένα θέματα και ως δήμαρχος αλλά και ως αρχιτέκτονας θα χαρώ πολύ να βρούμε τρόπους να υλοποιήσουμε κάποιες από τις ιδέες που θα προκύψουν», σημείωσε η Γ. Πούλου.
Στο διακρατικό πρόγραμμα, το οποίο αφορά τη βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, διαμέσου των οποίων θα στηρίξουν τους μαθητές για να συμμετέχουν σε συνεργατικές δράσεις της ευρύτερης κοινότητας, εκτός από τον Δήμο Λεβαδέων από Ελληνικής πλευράς συμμετέχουν επίσης η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας, το ΠΛΗΝΕΤ,  το 1ο ΓΕΛ, το 4ο Δημοτικό, το 7ο Δημοτικό και το ΕΠΑΛ.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας  Αλέκος Καρκάνας καλωσόρισε όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα τονίζοντας ότι τέτοια προγράμματα «ενισχύουν την εκπαίδευση» συμβάλουν «στην ανταλλαγή χρήσιμων απόψεων πάνω στα εκπαιδευτικά ζητήματα» και κάνουν τους εκπαιδευτικούς να γίνονται «καλύτεροι δάσκαλοι» και  ευχήθηκε «μια δημιουργική και ευχάριστη διαμονή».
Τέλος τα μέλη της Αντιπροσωπίας ευχαρίστησαν για την φιλοξενία αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα και επεσήμαναν ότι θα χαρούν πολύ να ανταποδώσουν τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος.
er3
er2

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου