17/2/17

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση με θέμα «Τέλειος Γονιός; Προτιμώ αληθινός», στο Π.Κ. του Ι.Ν. Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η προγραμματισμένη μηνιαία εκδήλωση, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων,  στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας.
Την εκδήλωση οργάνωσε και συντόνισε ο εφημέριος του ναού π. Αλέξιος Σαμαρτζής, ο οποίος υποδέχθηκε θερμά και ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τούς συμμετέχοντες και τις δύο επιστήμονες την εργοθεραπεύτρια Μαρία Σκουρολιάκου και την ψυχολόγο Ελίνα Τρωγάδα που ανάπτυξαν το θέμα «Τέλειος Γονιός; Προτιμώ αληθινός».
riginos620
Οι δύο ομιλήτριες ανέπτυξαν με σαφήνεια, βάσει των επιστημονικών δεδομένων και της πολυετούς εμπειρίας τους, όλες τις προϋποθέσεις πού πρέπει να πληρούνται ώστε οι γονείς να μεγαλώσουν σωστά και ευτυχισμένα παιδιά. Αναφέρθηκαν στο ταμπεραμέντο του παιδιού και στα εν γένει χαρακτηριστικά του με αναφορές μεταξύ άλλων στην αγάπη, το σεβασμό, τη βία κάθε μορφής, τούς κανόνες, την επικοινωνία γονέων-παιδιών.

Επίσης ανέλυσαν τα διάφορα αναπτυξιακά στάδια του ανθρώπου, από τη γέννηση έως και το θάνατο, και πώς αυτά ορίζουν τι πρέπει να κάνει και τι πρέπει να κατακτήσει ο κάθε άνθρωπος σε κάθε ηλικιακή φάση της ζωής του με την διαπίστωση ότι απαιτείται  από τούς γονείς μία υπεύθυνη στάση ακολουθώντας τις οδηγίες ειδικών με προϋπόθεση την αγάπη.
Ο π. Αλέξιος μετέφερε τις ευχές και το χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και τέλος το λόγο πήραν οι γονείς, οι οποίοι έθεσαν αρκετά ερωτήματα και αναπτύχθηκε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου