19/10/17

Τον Αγιασμό για τη νέα περίοδο τέλεσε η Εστία Μητέρας στη Λιβαδειά

Στην κατάμεστη από πλήθος κόσμου αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση», παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων η Εστία Μητέρας τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του χειμερινού προγράμματος.
Το κοινό καλωσόρισε η Πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος Χριστίνα Αγγέλου και ακολούθησε ομιλία με θέμα «Η Μητέρα: ένα ζωντανό διαχρονικό σύμβολο, φως των αιώνων και εγκαλλώπισμα της ποίησης» από τον δρ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιτ. Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Δημήτρη Ρεντίφη.    
Στη συνέχεια έγιναν οι τιμητικές διακρίσεις του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιώργο Βασιληά, τον Μαέστρο της χορωδίας της Εστίας Μητέρας και τον Εκπαιδευτή ηλεκτρονικών υπολογιστών Γιώργο Τριανταφύλλου για την βοήθεια που εθελοντικά προσφέρουν.
Ακολούθησε ένα μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο με το Τροφώνιο Ωδείο και εικόνες από την Ομάδα φωτογραφίας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς ενώ διάβασε η Νίκη Παπαγιαννάκη  

«Σε κάθε νέο ξεκίνημα στέκεσαι κριτικά απέναντι στο χρόνο που έχει παρέλθει και το έργο που έχεις επιτελέσει μέσα στο χρόνο αυτό. Σταθμίζεις τις αλλαγές που ο χρόνος φέρνει στην κοινωνία, στους ανθρώπους και στα ήθη μας», είπε στον χαιρετισμό της η κ. Αγγέλλου και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε την προσπάθειά μας σε ένα περιβάλλον κοινωνικό και οικονομικό που δεν προσφέρει τη σταθερότητα άλλων εποχών. Είναι σαν μια θάλασσα που η επιφάνειά της αλλάζει με τις καιρικές συνθήκες και μας αναγκάζει, εκόντες άκοντες, όχι μόνο να προσαρμοστούμε, αλλά χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία, που θα έλεγε και ο ποιητής -Ν. Καββαδίας-, να αδράξουμε τις ευκαιρίες και να πετύχουμε τους στόχους μας».
Όπως τόνισε η χ. Αγγέλλου στην καθημερινή λαίλαπα της κρίσης, ο εθελοντισμός καλείται να αποτελέσει άγκυρα, προσφέροντας λύσεις και απαλύνοντας τον πόνο δίνοντας έμφαση στην αγάπη «που μεταφράζεται σε φροντίδα, ευθύνη, σεβασμό και γνώση» και «όταν μάθουμε να δίνουμε και να παίρνουμε αυτή την οικουμενική ενέργεια, θα έχουμε επιβεβαιώσει ότι η αγάπη υπερνικά τα πάντα, μπορεί να υπερβεί το καθετί, επειδή η αγάπη είναι η πεμπτουσία της ζωής».

 Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «Η Εστία  Μητέρας εμπνευσμένη από την αείμνηστη Φούλα Νικολάου είναι μια Εστία προστασίας της μητρότητας, μια Εστία επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας της γυναίκας» και να ευχαριστήσει όλου όσοι βρίσκονται σο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια και συνδράμουν ο καθένας με τον τρόπο του το δύσκολο αλλά πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου