9/11/17

Δεν θα επιτρέψουμε στα μιντιακά ορφανά του Καραμανλή να απαξιώνουν την παράταξη», τόνισε από τη Λιβαδειά ο Ν. Ανδρουλάκης



Στη «γενέθλια πράξη» του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς μέσω της μαζικής συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφιος για την αρχηγία της νέας παράταξης Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας παράλληλα όπως είπε σε όσους θέλουν μια μικρή και μίζερη παράταξη.
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να γράψει την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης. Δεν θα επιτρέψουμε στα μιντιακά «ορφανά» του Καραμανλή να απαξιώνουν πρώην πρωθυπουργούς χωρίς να υπάρχει καμιά αντίδραση», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να ξαναγοητεύσουμε τους πολίτες, ειδικά τις νέες γενιές που έχουν μισήσει την πολιτική. Αυτός ο αντικομματισμός, αυτή η αντιπολιτική είναι η μεγάλη νίκη του κ. Τσίπρα. Καταφέρνοντας να απογοητεύσει πλήρως το λαό μέσα από τις παλινωδίες, τον έχει οδηγήσει σε απόλυτη απογοήτευση κι οργή», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Η μεγάλη πρόκληση για εμάς είναι να μπορέσουμε να διεγείρουμε τον κόσμο. Να τον ξαναγοητεύσουμε. Και το λαό τον γοητεύεις αν πραγματικά παρουσιαστείς συγκρουόμενος με τα κατεστημένα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα».
Ο Ν. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα κόμμα που θα σέβεται τους θεσμούς και τη δημοκρατία αλλά και μια παράταξη όπου «οι νέοι, οι μεγαλύτερες ηλικίες και ο λαϊκός κόσμος που ήταν η ραχοκοκαλιά του ΠΑΣΟΚ κι εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, να καταλάβουν ότι είμαστε ο γνήσιος εκπρόσωπος που είναι έτοιμος να συγκρουστεί με όλα τα κατεστημένα που χρεοκόπησαν τη χώρα. Οπως άλλωστε έγινε και το 1974».
Για την οικονομία τόνισε ότι «το πολιτικό αφήγημα του κ. Τσίπρα για αφαίμαξη της μεσαίας τάξης με σκοπό δήθεν να ενισχύσει τα χαμηλότερα εισοδήματα, δεν έχει μέλλον. Από το 2020-22 θα έχουμε καταρρεύσει. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να έχει την ίδια φοροδοτική ικανότητα για τέσσερα χρόνια. Δεν θα αντέξουμε άλλο. Να βάλουμε κανόνες, να σηκώσουμε το βάρος από τις πλάτες των πιο αδύναμων και των μεσαίων».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ζητήματα του αγροτικού τομέα που απασχολούν άμεσα την περιοχή κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις μετά το Brexit.
«Τι θα συμβεί όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ; Τα χρήματα που δίνει ως συνεισφορά που θα βρεθούν; Είναι σίγουρο ότι θα χάσουν και οι Έλληνες αγρότες. Γιατί δεν σχεδιάζουμε εμείς την επόμενη μέρα με βασικό στόχο την ενίσχυση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων; Γιατί δεν βάζουμε ως πρώτο στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών με προϊόντα του πρωτογενούς τομέα ανταγωνιστικά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες; Τι προτιμάμε δηλαδή; Να κλαίμε όταν θα μειωθούν οι επιδοτήσεις;», είπε και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα πρέπει μα διαμορφώσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.
Τέλος κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να ψηφίσουν αλλά και να πάρουν την υποψηφιότητά του στα χέρια τους.
«Δεσμεύομαι ότι θα τηρήσω όλα όσα λέω εάν ηγηθώ της παράταξης. Ακόμη όμως κι αν δεν ηγηθώ, θα πράξω όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Θα μείνω σταθερός γιατί πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ αδικήθηκε. Κι οι ιδέες του είναι χρήσιμες. Θα είμαι παρών στα γεγονότα, να βοηθήσω την παράταξή μας, είτε ως αρχηγός είτε ως ένα απλό μέλος που την πονάει, την αγαπάει και θέλει να την δει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο για το μέλλον και των επόμενων γενεών, για το μέλλον της πατρίδας μας», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου