19/5/20

Σειρά προτάσεων οικονομικής ελάφρυνσης των πολιτών, κατέθεσε η “Λαϊκή Σσυσπείωση” του Δήμου Λεβαδέων

Σειρά προτάσεων οικονομικής ελάφρυνσης των πολιτών, κατέθεσε η “Λαϊκή Σσυσπείωση” του Δήμου Λεβαδέων στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης ο Δ.Σ. και επικεφαλής Νώντας Κοτσικώνας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης τονίζουν μεταξύ άλλων: “Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εργαζόμενοι, επαγγελματίες, έμποροι, επιστήμονες και γενικά τα λαϊκά νοικοκυριά αυτή την περίοδο. Αυτό  που ως Δήμος οφείλουμε να κάνουμε, είναι να σταθούμε στο πλευρό όλων όσων έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται οικονομικά από τις συνέπειες των μέτρων της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού”.

Στο πλαίσιο αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει την μείωση του οικιακού συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό κατά μία κατηγορία (π.χ. από 1,70 σε 1,50, από 1,50 σε 1,20 κ.λ.π.) σε όλο τον Δήμο Λεβαδέων, έως τέλους του τρέχοντος έτους, για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ καθώς επισης απαλλαγή από τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης, απαλλαγή από τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% έως τέλος του έτους, για τις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Επισης διεκδικεί από την Πολιτεία να δοθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό γενναία επιχορήγηση στους Δήμους, να επιστραφούν οι παρακρατηθέντες από το λαό φόροι, οι όποιοι είναι θεσμοθετημένοι πόροι για τους Δήμους, να νομοθετήσει η κυβέρνηση ώστε να είναι δυνατή η διαγραφή χρεών προς τους Δήμους, όλων όσων αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία , να ληφθούν μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε αυτές, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος όσων αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν, να μειωθεί ο Φ.Π.Α. στην ηλεκτρική ενέργεια.
Τέλος ο Δήμος και η ΔΕΥΑΛ να ενταχθούν στο τιμολόγιο μεγάλου καταναλωτή της ΔΕΗ.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου