24/7/20

Σύσκεψη στο Ε.Κ. Θήβας για τα ζητήματα των δομών Υγείας


Κίνα: 10 μέρες για να χτίσουν νοσοκομείο - Ελλάδα: Δύο χρόνια για ...

Σε κοινή σύσκεψη με την Διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας και την Διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θήβας, συμμετείχαν η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου και ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης, ενώ ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας δεν κατάφερε να παραβρεθεί διότι ήταν σε απομακρυσμένη περιοχή.
Όπως σημείωσε το Ε.Κ. Θήβας πραγματοποιήθηκε  εποικοδομητική συζήτηση σε πολλά θέματα και ζητήματα των εργαζομένων, αλλά και των θεσμών και των δομών της περιοχής!
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των δομών της υγείας, των εργαζομένων σε αυτή και των θεσμικών φορέων στην περιοχή της Θήβας και του νομού Βοιωτίας γενικότερα!

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Θηβών, ανέλυσαν πλήρως την κατάσταση που επικρατεί, τις δυσκολίες στην λειτουργία του αλλά και στην λειτουργία άλλων δομών υγείας, τις ελλείψεις σε προσωπικό – υλικά – υποδομές, καταθέτοντας προς τους βουλευτές προτάσεις βελτίωσης και κάλυψης των αναγκών άμεσων και μελλοντικών!
Θέματα που αφορούν εργαζόμενους στην περιοχή, επιχειρήσεις, κινδύνους από την πανδημική νομολογία, προβλήματα βιομηχανικών μονάδων ( ΛΑΡΚΟ – ΕΑΒ κλπ), έλεγχοι, επιθεωρήσεις  εργασίας και η γενικότερη κατάσταση, αναλύθηκαν από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των εργαζομένων προς τους κοινοβουλευτικούς!!
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές συμφώνησαν με τις θέσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων και των άλλων θεσμικών παραγόντων, υποσχόμενοι (μα και ζητώντας) άμεσα δράσεις αρχικά με τα θέματα της “Υγείας”, υποσχόμενοι βοήθεια και στήριξη των προσπαθειών του ΕΚΘ προς κάθε κατεύθυνση! Επίσης δεσμεύτηκαν για επανάληψη της συζήτησης – σύντομα - ώστε να προβούμε σε δράσεις & λύσεις των υπολοίπων ζητημάτων της σημερινής ατζέντας!!

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου