6/7/20

Κοσμοσυρροή σε πανηγύρια στην Βοιωτία, έπεσε πρόστιμο. Σεβόμαστε τις παραδόσεις μας αλλά πρωτίστως τηρούμε και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπαθωμά



Σάλο έχει προκαλέσει η κοσμοσυρροή σε γλέντι τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας στην Αλίαρτο, μάλιστα επιβλήθηκε πρόστιμο για μη τήρηση μέτρων κατά του κορονοιού.
Ωστόσο τα γλέντια στα Λεύκτρα, στο Νεοχώρι και στην Αλίαρτο όπου συμμετείχαν βουλευτές και τοπικοί άρχοντες δεν πτόησαν ούτε τα πρόστιμα που επέβαλε υγειονομικό κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας αποτελούμενο από υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών.
Το κλιμάκιο συνοδεία αστυνομικών διαπίστωσε ελλιπή μέτρα προστασίας στη διεξαγωγή των πανηγυριών και επέβαλε τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.


Σε ανακοίνωσή του ο Αθλητικός Όμιλος Υψηλάντι που διοργάνωσε την εκδήλωση στην Αλίαρτο σημείωσε μεταξύ άλλων οτι  “συμμετείχαν 1300 άτομα πράγμα που είναι συμβατό με τις οδηγίες που προβλέπονται αφού η έκταση της πλατείας είναι 4.550 τετραγωνικά μέτρα”.
Επίσης τόνισε οτι υπήρχε ελεγχόμενη είσοδος και εποπτεία στο χώρο με ιδιωτική ασφάλεια, από την αρχή της εκδήλωσης ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα, όλο το εθελοντικό προσωπικό του Συλλόγου φορούσε μάσκες και γάντια, υπήρχαν αντισηπτικά στα σημεία που έπρεπε και οι συμμετέχοντες κάθονταν στα τραπέζια με την αναλογία που έπρεπε.
Μάλιστα όπως επεσήμανε κατά τον πρώτο έλεγχο του αρμόδιου κλιμακίου κρίθηκαν όλα άψογα.
“Δυστυχώς κατά τις πρωινές ώρες σε κάποια τραπέζια παρά τις παραινέσεις τις δικές μας και των καλλιτεχνών, μετακινήθηκαν άτομα σε παρακείμενα τραπέζια λόγω των φιλικών και συγγενικών σχέσεων που είναι ανεπτυγμένες σε μικρές τοπικές κοινωνίες σαν τη δική μας. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από το αρμόδιο κλιμάκιο επιβλήθηκε πρόστιμο”, συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας υπογράμμισε: “Είναι άλλο πράγμα ατομική ευθύνη και τυχόν παραλείψεις κατά την διάρκεια μιας τοπικής εκδήλωσης και άλλο η επίθεση σε ανθρώπους αναγνωρισμένους για την προσφορά τους, χωρίς να έχουν ευθύνη”.

Στους ελέγχους σε τρία πανηγύρια που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στη Βοιωτία  αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά.
Πιο συγκεκριμένα σε συνέχεια της διενέργειας ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται, όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων για την προστασία από τον Covid – 19, έγιναν έλεγχοι το Σάββατο 4-07-2020, σε Νεοχώρι, Λεύκτρα και Αλίαρτο.
Η διενέργεια ελέγχου έγινε κατόπιν έγγραφης εντολής της Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Βοιωτίας, Φ. Παπαθωμά, με βάση την σχετική ΚΥΑ.
Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αφορούν στην τήρηση κανόνων διενέργειας ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων σε ανοιχτούς χώρους. Το δε ύψος του προστίμου αναφέρεται ρητά στο προαναφερόμενο ΦΕΚ.
«Η Π.Ε. Βοιωτίας δια των υπηρεσιακών της και σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών, προέβη σε ελέγχους τηρώντας τη σχετική νομοθεσία.
Είναι γεγονός ότι τα πανηγύρια μας αποτελούν συνέχεια των παραδόσεών μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Σεβόμαστε τις παραδόσεις μας αλλά σεβόμαστε και το σήμερα”, σημείωσε η κ. Παπαθωμά.
Και πρόσθεσε: “Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν και στα τρία πανηγύρια που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην Βοιωτία, είναι εναρμονισμένα απόλυτα με τη σχετική νομοθεσία και αφορούν τον περιορισμό της διασποράς του Covid – 19.
Είμαστε  δίπλα στους πολίτες μας διασφαλίζοντας με το καλύτερο τρόπο τη δημόσια υγεία. Σεβόμαστε τις παραδόσεις μας αλλά πρωτίστως τηρούμε και τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου