6/7/20

Γ. Μουλκιώτης: Αδιαφορίας συνέχεια απο την κυβέρνηση για το e-ΕΦΚΑ αγροτών της Στερεάς


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΒΥΝΟΠΟΙΗΣΙΜΟΥ ...

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης επανέφερε στη Βουλή το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος Αγροτών του e-ΕΦΚΑ Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς υπάρχει περαιτέρω όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι πολίτες πρέπει να εξυπηρετηθούν από την εν λόγω Υπηρεσία.


Με την ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ελάχιστων υπαλλήλων που απέμειναν στην Υπηρεσία, το μέγεθος των δυσλειτουργιών έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθιστώντας αδύνατη την εξυπηρέτηση των αγροτών και των συνταξιούχων όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Επεσήμανε δε ότι, οι μέχρι τώρα προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης έχουν αποβεί αναποτελεσματικές ενώ οι συνταξιούχοι αγρότες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με την επί σειρά ετών αναμονή λήψης της δικαιούμενης σύνταξής τους, από το έτος 2016 και οι Κυβερνήσεις τους κατατάσσουν, ένεκα της προκλητικής και προσβλητικής καθυστέρησης να τους παράσχουν την σύνταξη, στην κατηγορία των συνταξιούχων χωρίς σύνταξη.
Κατόπιν αυτών, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει άμεσα λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία, προκειμένου “να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της και η άμεση απονομή των συντάξεων αλλά και να σταματήσει ο εμπαιγμός των αγροτών”. Επίσης, ερωτά αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να ενισχύσει την Υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ Αγροτών με έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου