25/8/20

Μπέλφαστ - Αλίαρτος ένα ποδήλατο... δρόμος για τον Α. Ζαχαρόπουλο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "δημαρχε"

 Περίπου 2.500 χιλιόμετρα διένυσε ο Άγγελος Ζαχαρόπουλος, από το Μπελφαστ έως την Αλίαρτο, με το ποδήλατό του.

Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα που, στα 50 του, ήθελε να εκπληρώσει.

Τον Ά. Ζαχαρόπουλο υποδέχθηκαν την Δευτέρα 10 Αυγούστου μπροστά στο Δημαρχείο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, οι γονείς του και συγγενικά του πρόσωπα.

Ο Άγγελος αφιέρωσε τα 2.500 χιλιόμετρα που διενυσε,στα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών. Κάθε χιλιόμετρο και έτος!!!!

“Σίγουρα ενδιαφέρουσα προσέγγιση και γι αυτό με πολύ χαρά του προσφέραμε το επετειακό μετάλλιο και το μπλουζάκι του εθελοντή,που ο Δήμος Αλιάρτου -Θεσπιέων έχει εκδώσει”, σημείωσε ο κ. Ντασιώτης.

Ωστόσο η ενέργεια αυτή του κ. Ζαχαρόπουλου είχε και άλλο σκοπό, να συγκεντρωθούν χρήματα για τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα», μέσα σε μια συνολική διαδρομή που διανύθηκε σε 21 ποδηλατικές ημέρες (συν 5 ημέρες σε ferry boats και ξεκουραση) διασχίζοντας 5χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα).

Πρώτος του σταθμός στη χώρα μας ήταν η Πάτρα όπου έφτασε μέσω Ανκόνας. Στη συνέχεια συνέχισε τη διαδρομή του και έκανε στάση στο Δίστομο όπου επισκέφτηκε το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Γιάννη Σταθά.

Μετά από μια στάση στη Λιβαδειά, ο Άγγελος Ζαχαρόπουλος έφτασε στον τελικό του προορισμό που ήταν η Αλίαρτος.

«Το όλο εγχείρημα ήταν ένας προσωπικός μου στόχος για τα 50 μου χρόνια, εκ των οποίων τα 25 ήταν στην Ελλάδα και τα άλλα 25 στην Βόρεια Ιρλανδία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αγγ. Ζαχαρόπουλος, ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ούλστερ στο Μπέφαστ.

Και πρόσθεσε: “Ήθελα να ενώσω αυτούς τους δυο τόπους της ζωής μου με μια πραγματική διαδρομή και όχι απλά με 3,5 ώρες πτήσεις μέσα σε ένα αεροπλάνο. Του χρόνου με το καλό θα είμαι και παππούς, οπότε καταλαβαίνετε ότι το ήθελα ακόμη πιό πολύ».

Ο κ. Ζαχαρόπουλος όπως σημειώνει το pelop.gr σπούδασε αρχικά Φυσικός στην Πάτρα (αποφοίτησε το 1994) και στην συνέχεια έκανε το διδακτορικό του πάνω στην Ηλιακή Ενέργεια στο Ούλστερ.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου