25/8/20

Την δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων καταδικάζει ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων

 ORCHOMENOS-PRESS: Γενική Συνέλευση του ΦΙΛΟΖΩΪΚΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ...

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις κατεγγελίες ότι άγνωστοι δράστες δηλητηρίασαν αδέσποτα ζώα στην κοινότητα Νεοχωρίου, ο Δήμος Αλιάρτου  - Θεσπιέων εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και καταδίκασε τα περιστατικά, καθώς και τους άγνωστους, έως τώρα, δράστες. 

Σε επικοινωνία του ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης με τον Διοικητή του Α.Τ. Αλιάρτου ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ανεύρεση των δραστών και τον ενημέρωσε ότι ο Δήμος προτίθεται να υποβάλει μήνυση.

“Ενημερώνουμε τους Δημότες μας, ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι, ίσως, το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας και δημιουργείται κυρίως, από την ανευθυνότητα πολιτών οι οποίοι εγκαταλείπουν τα δεσποζόμενα ζώα τους ή δεν φροντίζουν για τη στείρωσή τους,καθώς και από την έλλειψη σχετικών υποδομών”, σημειώνει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή.

Και προσθέτει: “Παράλληλα υπενθυμίζουμε στους Δημότες μας, πως στο Δήμο μας είναι σε ισχύ πρόγραμμα περίθαλψης και φροντίδας αδέσποτων ζώων  και σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους μπορούν να συμβάλλουν στην απρόσκοπτη υλοποίησή του.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση δηλητηρίων για την εξόντωση των ζώων, όχι μόνο δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα, αλλά δημιουργεί ενδεχομένως και κινδύνους για ανθρώπους και σίγουρα είναι προσβολή στον πολιτισμό μας”.

Καταλήγοντας η δημοτικη αρχή ζητά από τους Δημότες να δείξουν αποστροφή σε τέτοιες πρακτικές και να συνεργαστούν με το Δήμο, μέσω των  προέδρων  των κοινοτήτων, για την διαχείριση  των αδέσποτων ζώων. 

Ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους φροντίζοντάς τα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου