15/9/20

46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ». Έστειλε το μήνυμά του και στη Βοιωτία

 Tο μήνυμα ότι και «τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή» έστειλε και από την Λιβαδειά το 46ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – «Οδηγητή», δείχνοντας ότι ο αγώνας για το σοσιαλισμό και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μπορεί να διεξαχθεί κάτω από όλες τις συνθήκες.Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, όπως θερμομέτρηση και η αποφυγή συγχρωτισμού κατά την είσοδο στο χώρο, η χρήση μάσκας, η αραιή τοποθέτηση των καθισμάτων για την διατήρηση αποστάσεων στους συμμετέχοντες αλλά και η προσαρμογή του προγράμματος, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στη Λιβαδειά ανταποκρίθηκαν στις δύσκολες συνθήκες και απαιτήσεις.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι φετινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό της η Νικολίνα Φάσσα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ, καλώντας παράλληλα σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στην όξυνση της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη και η νεολαία.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό πρόγραμμα από τοπικό νεανικό συγκρότημα, ακολούθησε προβολή βίντεο της ΚΝΕ και ολοκληρώθηκε με συναυλία έντεχνης και ροκ μουσικής. Στο χώρο υπήρχε επίσης έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».
Η κεντρική ομιλία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά έγινε από το Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
“Το σύνθημα του Φεστιβάλ “Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε για να νικήσει η ζωή” μπορεί να εμπνεύσει χιλιάδες νέους και νέες και αυτό είναι που φοβίζει τους απολογητές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Γι’ αυτό προσπαθούν με τον έξαλλο και συγκαλυμμένο αντικομμουνισμό, τη συκοφαντία, τη διαστρέβλωση της ιστορίας, να βάλουν εμπόδια στη συνάντηση της νέας γενιάς με τις ανατρεπτικές και καινοτόμες ιδέες, την πολιτική του ΚΚΕ, την προοπτική του Σοσιαλισμού”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάτσικας.
Και πρόσθεσε: “Από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη δημιουργείται κίνημα στήριξης στο Κόμμα. Θα είναι δεκάδες χιλιάδες αυτοί που θα στηρίζουν οικονομικά γιατί όπως και οι ίδιοι λένε “μπράβο στο ΚΚΕ που δεν δίνει τα στοιχεία μας. Εμείς είμαστε εδώ για να το στηρίζουμε από το υστέρημά μας”… Το ΚΚΕ έχει γερές ρίζες, είναι σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης, εκφράζει τα πιο υψηλά ιδανικά στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και ο αντικομμουνισμός και η καταστολή θα συνεχίζει να εκφράζει την αντίδραση, την οπισθοδρόμηση, την εχθρότητα στη λαϊκή πάλη, τη στήριξη του ξεπερασμένου ιστορικά καπιταλισμού.
Όταν έχεις καθαρό το στόχο και πιστεύεις στο λαϊκό δίκιο βρίσκεις τον τρόπο και τα κατάλληλα μέσα για την ανάπτυξη της πάλης σε όλες τις συνθήκες κι εδώ το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουν εξετάσεις και υπερασπίζονται αποφασιστικά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, τα δικαιώματα της νεολαίας με συνέπεια και αποφασιστικότητα».
Τέλος αναφέρθηκε και στα τοπικά ζητήματα.
Επίσης με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε και στη Θήβα την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη , η εκδήλωση για το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».




ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου