12/11/20

Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς: Άλλα συμφέρουν τους εργαζόμενους και άλλα την ολιγαρχία του πλούτου

Στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ο.Ε. η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας.

Παίρνοντας υπόψη την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα αντεργατικά μέτρα, με πρόσχημα την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού (τουλάχιστον 10 ώρες δουλειά τη μέρα, με εξάμηνη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, Ουσιαστικά απαγόρευση της απεργίας στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στα ΝΠΔΔ και τους περισσότερους συγκεντρωμένους εργασιακούς χώρους, νέα «εργαλεία» για να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο μέσος μισθός και να επεκτείνεται η «ευελιξία»), θεωρούμε σκόπιμο και πολιτικά αναγκαίο να εκφράσουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση και ταυτόχρονα να καλέσουμε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν συντονισμένα και αποφασιστικά”, τόνισε μεταξύ αλλων η Λ.Σ. Στερεάς.

Παράλληλα δήλωσε απερίφραστα πως δεν πρόκειται να σιωπήσει “όταν η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας παρακάμπτει τις κρατικές υποχρεώσεις και αποφεύγει να πάρει μέτρα που πλήττουν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων. Όταν την ίδια στιγμή καταπατώνται συστηματικά και μόνιμα τα λαϊκά δικαιώματα και οι κατακτήσεις”.

Ακόμα τόνισε οτι “επιδίωξη της εκάστοτε κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει, σε Δήμους και Περιφέρειες, την συναίνεση όλων των διαχειριστών του συστήματος, που αντιτίθενται σε δευτερεύοντα ζητήματα ή σε διαδικαστικά θέματα, για δήθεν αντιπολιτευτικούς λόγους”.

Και πρόσθεσε: “Η Λαϊκή Συσπείρωση, που φυσικά δεν χωράει στους διαχειριστές του συστήματος, θέλει να αποκαλύψει αυτή την πολιτική λογική και να αποτρέψει την εφαρμογή της, επιδιώκοντας να μην αφήσει περιθώρια παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού του λαού.

Σε αυτή την βάση αφού καταδικάσουμε και καταγγείλουμε και τις συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, σημειώνουμε πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποκαλύπτουμε και να δημοσιοποιούμε το τι συμβαίνει γύρω από κάθε θέμα που τίθεται, προβάλλοντας την διαφορετική πολιτική λογική μας.

Λέμε ξεκάθαρα πως η ουσία των όποιων προβλημάτων προκύπτουν δεν βρίσκεται σε διαδικαστικό επίπεδο, αλλά στην διαφορετική αντίληψη για την ταξική διάρθρωση της κοινωνίας μας.

Στο γεγονός, πως, άλλα συμφέρουν τους εργαζόμενους και άλλα την ολιγαρχία του πλούτου και εκείνους που θέλουν να τους μοιάσουν. 

Σε αυτή την βάση, θα τοποθετούμαστε για όλα τα ζητήματα”.

Τέλος με δεδομένο πως υπάρχουν πολλά ζητήματα που έχουν τεθεί στην Οικονομική Επιτροπή και δεν έχουν συζητηθεί ζήτησε να γίνει ειδική συζήτηση στην συνεδρίαση της Επιτροπής για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, να ταξινομηθούν και να καταρτισθεί χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση τους.




ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου