13/1/21

Δήμος Τανάγρας Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη ο Προϋπολογισμός και το Πλαίσιο Δράσης για το έτος 2021


 Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς 2021, εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας ο Προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Τανάγρας για το έτος 2021, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο προϋπολογισμός είναι ύψους 37.896.462,54 ευρώ, με το αποθεματικό του να ανέρχεται στο ποσό των 78.735,86 ευρώ.

Ο Δήμος Τανάγρας, για μια ακόμα χρονιά, με τη συστηματική και στοχευμένη δουλειά που επιτελείται από το Δήμαρχο και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια και σε μια άριστη συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, είναι ένας από τους λίγους δήμους που έχει έγκαιρα επικυρωμένο προϋπολογισμό, αποτελώντας παράδειγμα αξιοπιστίας, αποτελεσματικότητας και χρηστής διοίκησης, στοχεύοντας πάντα στην άμεση δυνατότητα υλοποίησης του Τεχνικού του Προγράμματος, παράλληλα με την έγκαιρη ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεών του.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου, που ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2021, έλαβε έγκαιρα όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αναδεικνύοντας την άρτια κατάρτισή του.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σχεδιάσαμε και καταρτίσαμε έναν ρεαλιστικό, ισοσκελισμένο και σύννομο προϋπολογισμό, τον οποίο ασφαλώς και θα κρίνουν οι δημότες μας.

Τη νέα χρονιά αναμένεται να ολοκληρωθούν έργα που παρέμεναν σε εκκρεμότητα επί δεκαετίες σε όλες τις Κοινότητες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη καίριες παρεμβάσεις και υλοποίηση μιας σειράς μεγάλων έργων και δράσεων που έχουν στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Περγάλιας.

Και πρόσθεσε: “Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, πιστεύω όμως ότι με τις κοινωνικού χαρακτήρα δράσεις και πρωτοβουλίες μας, σταθήκαμε δίπλα στους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη, στις επιχειρήσεις που επλήγησαν και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή, την προϊσταμένη και όλο το προσωπικό της Οικονομικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης τον Διευθυντή και το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, όλους τους συνεργάτες μου για την άριστη συνεργασία που έχουμε τόσα χρόνια και όλους όσους συνέβαλαν στην κατάρτιση ενός πλήρους εναρμονισμένου με τα οικονομικά δεδομένα προϋπολογισμού, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο με την αξιολόγηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α, αλλά και με την απόφαση επικύρωσης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας”.

Καταλήγοντας επεσήμανε: “Θέλω τέλος να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι παρ’ ότι καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον λόγω της πανδημίας,  δίνουμε “μάχη” να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου