4/1/21

Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία Τελετή Ευλογίας της Βασιλόπιτας


 Η κατά σάρκα περιτομή του Ιησού Χριστού και η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου εορτάσθηκαν την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021, σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής περιφερείας, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας imtl.gr, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας. 

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για το νέο έτος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών. 

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευλόγησε τη βασιλόπιτα της ενορίας και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, και η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη, δημιουργική, με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία.

Κατόπιν ο κ. Γεώργιος μετέβη στην Ενοριακή Στέγη Γερόντων-Μ.Φ.Η “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ” του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πυρίου Θηβών, όπου, λόγω  των αυστηρών μέτρων προστασίας που ισχύουν για τις κλειστές δομές και εκμεταλλευόμενος τον ηλιόλουστο καιρό, ευλόγησε τη βασιλόπιτα στην αυλή του Ιδρύματος, με τους τροφίμους και το προσωπικό  να παρακολουθεί την τελετή από τα μπαλκόνια, δίνοντας έτσι χαρά στους γέροντες και στις γερόντισσες, που όλο αυτό τον καιρό της πανδημίας έχουν στερηθεί την δια ζώσης επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους. 

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για τη νέα χρονιά στους τροφίμους, στον Εφημέριο της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου, στον Διευθυντή και στο προσωπικό του Ιδρύματος.


Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς 

Στον μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς παρακολούθησαν τη πρώτη δοξολογία για το 2021 οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης.

Τηρώντας τα μέτρα προστασίας και ως προς τις αποστάσεις αλλά και ως προς τον αριθμό των πιστών στο εσωτερικό του Ναού. Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι παρακολούθησαν την πρωτοχρονιάτικη δοξολογίας με την ευχή το νέο έτος να είναι καλύτερο από το δύσκολο προηγούμενο. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου