5/1/21

Εγκατάσταση προκατασκευασμένου οικίσκου στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, Έντονη ανησυχία για νέα κρούσματα


 Παρελήφθη από το Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων  και εγκαταστάθηκε στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου,  ένας προκατασκευασμένος οικίσκος, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η τοποθέτηση του οικίσκου σε χώρο που δε συνδέεται με την υπόλοιπη κτιριακή εγκατάσταση του Κέντρου Υγείας, αποσκοπεί στην προστασία του προσωπικού και του κτιρίου, από μόλυνση, δεδομένου ότι η υποδοχή και φροντίδα πιθανών περιστατικών θα γίνεται στον οικίσκο.

«Παραλάβαμε και εγκαταστήσαμε αυτό τον οικίσκο, ο οποίος θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού στο Δήμο μας. Θέλουμε να προστατέψουμε το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, το οποίο είναι στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας. Τυχόν διασπορά του ιού στο προσωπικό και την εγκατάσταση του Κέντρου Υγείας  θα είναι καταστροφική, όχι μόνο σε σχέση με την αντιμετώπιση του Κορονοϊού, αλλά και γενικότερα για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους Δημότες μας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης.


Ανησυχούν οι κάτοικοι

Παρά τα μέτρα για την προστασία και την αντιμετώπιση του covid-19 που ισχύουν σε όλη τη χώρα, το τελευταίο διάστημα στη κοινότητα των Θεσπιών η οποία και τέθηκε σε αυστηρό lock down, σημειώθηκαν περίπου 20 κρούσματα κορωνοϊού ενώ ένας 80χρονος στην κοινότητα Μαυροματίου έχασε τη μάχη και η κηδεία του έγινε σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και παρουσία αστυνομικών. Επίσης σύμφωνα με το STAR Κεντρικής Ελλάδας, πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω έντονης συμπτωματολογίας διασωληνώθηκε σε νοσοκομείο ιερέας ενορίας στην Αλίαρτο με ότι αυτό συνεπάγεται για την έκταση που μπορεί να έχει λάβει το πρόβλημα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb κάνει λόγο για ανευθυνότητα ενώ στο «στόχαστρο» βάζει ακόμα και «τις συρροές στους Ναούς», και αναρωτιέται «τι γίνεται».

«…Νομίσαμε ότι τα δύσκολα είναι για τους άλλους και πάντως όχι για τον καθένα μας, κρυβόμαστε από τον εαυτό μας και νομίζουμε ότι όλα είναι εντάξει. Ρισκάρουμε τα πάντα και στην ώρα του λογαριασμού ψάχνουμε τον ένοχο, αναζητώντας τον οπουδήποτε αλλού εκτός από τον εαυτό μας. Φτηνά τα κίνητρα και ακόμη φτηνότερες οι δικαιολογίες.

Τι γίνεται  με τις συρροές στους Ναούς;  Στους ιδιωτικούς χώρους που ο καθένας αποφασίζει να τις λειτουργήσει ως γιάφκες;  Με τις συγκεντρώσεις, φίλων και συγγενών σε σπίτια; Με την κάθε άσκοπη και ανόητη μετακίνηση; Ποιος ευθύνεται για αυτά;; Κανένας αν δεν υπάρξει πρόβλημα. Παίρνουμε φόρα και πάμε για τα επόμενα. Αν υπάρξει πρόβλημα όμως; Ε τότε έχουμε και τον ένοχο, ο οποίος φυσικά είναι ο Δήμαρχος, που πρέπει να βρίσκεται σε όλα αυτά και μάλιστα αυτοπροσώπως για να τα σταματήσει. Η ατομική ευθύνη του καθενός δεν αναζητείται, εφόσον έχουμε ένοχο. Η κάθε επαφή   χωρίς μέτρα προστασίας είναι δυνητική μετάδοση του Κορωνοϊού. Τελεία και παύλα», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ντασιώτης.

Και προσθέτει: «Το είδαμε στις Θεσπιές που η χαλάρωση της Ατομικής Ευθύνης επέφερε μεγάλη διασπορά και  επιβλήθηκαν σκληρά μετρά. Το βλέπουμε στην Αλίαρτο που, για τον ίδιο λόγο, ζούμε σκληρές στιγμές με ανθρώπους σε κίνδυνο. Σίγουρα θα το δούμε παντού, αν έστω την ύστατη στιγμή δεν αλλάξουμε».

Καταλήγοντας απευθύνει έκκληση για μεγάλη προσοχή και τονίζει: «Ο ιός είναι εδώ, είναι παντού και η συντροφιά του είναι η ανευθυνότητα μας. Τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς. Καλή χρονιά»

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου